CSM Bakery Solutions en 3D Systems kondigen de overeenstemming aan om 3D-printen naar de voedselindustrie te brengen

 

Atlanta, GA / Rock Hill, SC, 18 augustus 2017 – CSM Bakery Solutions, globaal leider in bakkersingrediënten, -producten en -diensten, en 3D Systems Corporation (NYSE:DDD), de grondlegger van 3D-printen en –oplossingen, hebben vandaag een overeenkomst aangekondigd om samen te werken in de ontwikkeling, verkoop en distributie van 3D-printers, -producten en -materialen voor de voedselindustrie. De globale overeenkomst stelt beide industrieleiders om hun krachten te bundelen om samen innovatieve en creatieve 3D-geprinte culinaire producten naar de markt te brengen. CSM zal de ontwikkeling ondersteunen van 3D Systems' ChefJet Pro 3D-printer en heeft de exclusieve rechten om deze printer te gebruiken voor kleurrijke producten voor de professionele culinaire omgeving.

“Wij zijn erg enthousiast om te zien wat deze mogelijkheid kan betekenen voor de voedselindustrie,” aldus CSM’s Directrice en CEO, Marianne Kirkegaard.

“Onze overeenkomst met 3D Systems heeft potentie om de voedselindustrie te veranderen,” zei zij. “3D-printen heeft al meerdere industrieën veranderd en er is geen enkele reden om te denken dat dit niet zou kunnen voor de voedselindustrie. Wij zijn enthousiast om met 3D Systems te partneren en door te gaan met het uitbreiden van mogelijkheden in de culinaire markt met behulp van hun platform.”

Vyomesh Joshi, 3D Systems' Directeur en CEO, drukt vergelijkbaar optimisme uit over de overeenkomst.

“Ons uitgebreid en veelzijdig materialenportfolio is beschikbaar voor een breed scala aan toepassingen in 3D-printen – van culinair tot industrieel,” zei hij. “Terwijl wij doorgaan met innoveren en het meeste uit strategische partnerships met industrieleiders halen, is de partnership met CSM de perfecte match om onze technologie en mogelijkheden te gebruiken om toepassingen en materialen uit te breiden.”

De partnership maakt samenwerking op de gebieden van R&D, ingenieurswerk, design en printerontwikkeling gefocust op specifieke inkoop, voedselproductontwikkeling en marktlanceringsplannen mogelijk. Na afloop van zorgvuldige analyse en uitgebreide discussies, planningen en marktonderzoek, hebben CSM en 3D Systems de overeenkomst op papier gezet en zijn begonnen om prototypes naar de markt te brengen.

 

Secondary-(Four-Images)-3D01.jpgSecondary-(Four-Images)-3D02.jpgSecondary-(Four-Images)-3D03.jpg

 

Vooruitziende uitspraken
Uitspraken in dit persbericht die niet van nature historisch zijn, zijn vooruitziend binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Vooruitziende uitspraken zijn bijvoorbeeld verwachtingen over de impact en het succes van de strategische samenwerking tussen 3D Systems en CSM Bakery Solutions en het vermogen om culinaire 3D-producten en -ontwerpen naar de markt te brengen, door middel van deze collaboratie of op een andere wijze. Deze vooruitziende uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico's en onzekerheden, zoals degene die in 3D Systems' en CSM Bakery Solutions' periodieke verslagen – die worden ingediend bij de Securities and Exchange Commission – beschreven worden, zowel als andere factoren, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten verschillen van de verwachte resultaten. Hoewel het management ervan overtuigd is dat de verwachtingen die in de vooruitziende uitspraken gemaakt worden redelijk zijn, kunnen vooruitziende uitspraken niet gezien worden als garantie op resultaat of prestatie, er kan ook geen precieze indicatie over de periode waarin deze resultaten behaald worden verwacht worden. Deze informatie wordt aangeboden op de datum van dit persbericht en 3D Systems en CSM Bakery Solutions nemen geen verantwoordelijkheid om deze informatie – of andere toekomstige vooruitziende uitspraken – door het management of namens het management, ofwel als resultaat van nieuwe informative, toekomstige gebeurtenissen of welke reden dan ook.

Over CSM Bakery Solutions
CSM Bakery Solutions is een globale leider in bakkersingrediënten, -producten en -diensten voor de retail- en foodservicemarkten, zowel als ambachtelijke en industriële bakkerijen. CSM helpt meer dan 45.000 klanten in meer dan 100 landen, en biedt een breed portfolio van erkende merken die gespecialiseerde ingredienten aanbieden (droge mixes, fillings, icings, glazuur, mélange, toppings, beslag, speciaalbrood, gebak en ga zo maar door). CSM’s mozaiek van bakkersmerken bevat sommige van de meest vertrouwde merken in de industrie: Brill, Henry & Henry, MeisterMarken, Multifoods en Waldkorn, om er maar een paar te noemen.

Over 3D Systems
3D Systems biedt uitgebreide 3D-producten en –diensten, waaronder 3D-printers, printmaterialen, fabricagediensten op aanvraag en digitale design tools. Het 3D Systems ecosysteem ondersteunt geavanceerde toepassingen van de ontwerpfase tot de productiefase, tot het gebruik. 3D Systems' biedt precieze gezondheidszorgtoepassingen, waaronder simulatie, Virtual Surgical Planning en het printen van medische en dentale apparaten, maar ook patiëntgerichte operatie-instrumenten. Als de grondlegger van 3D-printen en vormgever van de toekomst van 3D-oplossingen, stelt 3D Systems al 30 jaar professionals en bedrijven in staat om hun designs to optimaliseren, hun workflows te transformeren, innovatieve producten naar de markt te brengen en om nieuwe business models te implementeren.

 

Voor meer informatie, contacteer:

CSM Bakery Solutions
Dennis Murphy
Vice President en Chief Communications Officer
CSM Bakery Solutions
Kantoor: 404-478-5529
Mobiel: 770-377-6329
Email: dennis.murphy@csmbakerysolutions.com

3D Systems Corporations
Diane Parish
Email: press@3dsystems.com